Door wie was de padel racket bedacht?

De zakenman Enique Corcuea uit de mexicaans stad Acapulco heeft in 1969 de padel racket bedacht. Toen had hij niet genoeg ruimte in zijn huis om een tennisveld te plaatsen. 

In die tijd had hij een verkleinde tennisveld opgebouwd en ging zelf een sport te bedenken die soortgelijk is met de tennissport. In het begin werd padel alleen gespeeld door de mexicaans elite.

 

Wanneer werd de eerste wereldkampioenschap gespeeld?

In 1992 begon de eerste wereldkampioenschap in Sevilla. Het wereldkampioenschap bestond uit 11 landen uit Europa en Amerika. Sindsdien wordt de wereldkampioenschap onder de twee jaar gespeeld.

 

Het Veld: Je kan in 2 delen de padelsport spelen. als je enkel speelt dan kan je gebruik maken van een veld van 6 bij 20 meter. Bij dubbelspel wordt een veld van 10 bij 20 meter gebruikt, dan heb je genoeg ruimte om te bewegen.

 

Spelregels: Het spel wordt zonder scheidsrechter gespeeld zoals bij tennis en badminton. En als de bal de lijn raakt dan mag dat omdat de lijn een deel van het veld is.

 

Wat heb je nodig om Padel te spelen?

De bal: Het wordt gespeeld met een bal dat op een tennisbal lijkt. Het is kleiner en lichter van die tennisbal.Het Racket: Je kan zelf weten met welke padel racket je speelt. Er zijn momenteel duizenden raketten op de markt en elk bedrijf heeft zijn eigenschappen. Daarom moet je altijd goed zoeken welke bij jou past.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *